Nederlands kampioenschap en 8-kamp voor ZVZ

Van 13 tot en met 16 juni werden de Nederlandse kampioenschappen lange baan zwemmen in Amersfoort gehouden. De KNZB bepaald ieder jaar de inschrijftijden die de zwemmers moeten halen per afstand en per zwemslag. Wanneer je je als zwemmer hiervoor plaatst, behoor je tot de beste zwemmers van Nederland in je leeftijdscategorie. Emmelien Smelt en Féline Sam uitkomend voor ZvZwartsluis mochten op meerdere afstanden bij dit kampioenschap starten.

Knappe prestaties van Emmelien en Féline Emmelien zwom op de 50m schoolslag naar een pr en op de overige afstanden zat ze dicht bij haar snelst gezwommen tijden. Op de 400m wisselslag zwom ze zelfs naar de top 10 van haar leeftijdscategorie in Jeugd 1 en 2. Op de 100m vlinderslag en 100m rugslag werden door haar een mooie 10e en 11e plaats behaald.

Féline startte in dezelfde leeftijdscategorie. Op de 50m rugslag en de 400m wisselslag zwom ze haar beste seizoenstijd. Op de 50m rugslag zwom Féline naar een mooie 11e plaats en op de 100m vlinderslag naar een 12e plaats. Op de andere afstanden zat zij ook dicht bij haar persoonlijke records. Emmelien en Féline kunnen trots en tevreden terugkijken op dit kampioenschap.

8-kamp in De Wijk
Zaterdag 15 juni hebben 18 zwemmers van ZVZ gezwommen tijdens de afsluitende 8-kamp wedstrijd. Traditiegetrouw vindt deze wedstrijd plaats in het buitenbad De Slenken in De Wijk. Het weer was wisselvallig, de zon probeerde iedere keer tussen de buien door zich te laten zien. En wachtend in dikke kleding en onder paraplus lieten 18 zwemmers van ZVZ zich niet weerhouden om mooie prestaties neer te zetten.

De jongste zwemmers kwamen uit op de 25m schoolslag. Lotte en Rianne Halbertsma zwommen een mooie tijd en behaalden hiermee een 4e en 5e plaats. Bij de jongens in de leeftijdsgroep 5-6 jaar behaalde Tiemen Meekhof een zilveren medaille. Laurentyn Kornas mocht de zilveren medaille mee naar huis nemen in de leeftijdsgroep van 7 jaar. Voor Klaas Lok was dit zijn 2e wedstrijd en heeft hij op de 25 m schoolslag een PR gezwommen van 7 seconden. In de categorie meisjes 7 – 9 jaar kwamen Mirthe Halbertsma en Vayèn Meekhof aan de start en zwommen de 50m schoolslag. De meiden zette mooie tijden neer en Vayèn behaalde hiermee een 2e plaats. Bij de jongens in dezelfde leeftijdscategorie kwam Ryan Kruimer uit. Hij heeft hier weer ruim een seconde van zijn tijd afgezwommen.

In de categorie meisjes 9 – 11 jaar zwommen Tess Postma en Milou Verhoef een PR op de 100m schoolslag. Bij de meiden van 11 – 13 jaar zwommen Lise Visscher, Rosalina Dolstra en Marleen van den Berg mooie en scherpe tijden. Lise werd knap 7e in deze sterke groep. Bij de jongens zwommen Ruben Buit en Bram Verhoef naar een mooie 7e en 8e plaats.
Rosa Visscher mocht het hoogste eremetaal mee naar huis nemen op de 100m schoolslag in de leeftijdscategorie 14 – 15 jaar. Cas Kleinpenning nam op deze afstand de zilveren medaille mee naar huis in de groep 16 – 17 jaar.

Na de pauze
De jongste zwemmers beten het spits af met de 25m vrije slag. Zowel Rianne als Lotte zwommen 8 seconden van hun tijd. Lotte mocht de bronzen medaille ophalen en Rianne werd 4e. Voor Klaas en Tiemen was dit de eerste keer dat ze de 25m in wedstrijdverband mochten zwemmen. En ondanks de spanning en de kou zetten ze een hele mooie tijd neer waar ze trots op mogen zijn.

Vayèn en Mirthe zwommen en PR op de 50m vrije slag, met Vayèn op een 1e plaats. Ryan en Laurentyn zijn in vorm op de 50m vrije slag, Ryan behaalde een 3e plaats en Laurentyn hij heeft bijna 13 seconden van zijn tijd afgezwommen. Tess en Milou zwommen op de 50m vrije slag ook dikke PR’s. Charlotte, Rosalina en Lise eindigden op deze afstand op een 3e, 4e en 5e plaats bij de meisjes tussen 11 – 13 jaar. Bram en Ruben zwommen een nette race. Rosa en Cas herhaalden hun prestaties op de 100m schoolslag, met respectievelijk een 1e en 2e plaats. Het team van Ryan, Laurentyn, Mirthe en Vayèn behaalde een mooie 3e plaats op de 4x 25m vrije slag estafette.

Seizoensafsluiting

Dit was de laatste regionale wedstrijd van het seizoen, waarbij ZVZ op acht verschillende locaties te gast was of als gastheer fungeerde. Het was een seizoen vol mooie sportmomenten, groei en ontwikkeling van de zwemmers, waarbij gezelligheid en saamhorigheid centraal stonden.