ZVZ goed uit de startblokken op de eerste wedstrijd

ZVZ goed uit de startblokken op de eerste wedstrijd

Zaterdag 14 september was de aftrap van het nieuwe wedstrijdseizoen voor ZVZ tijdens de 8-kamp wedstrijd in Kampen. Met 20 zwemmers was ZVZ goed vertegenwoordigd in zwembad Optisport de Steur. Zwemmers van 6 tot 18 jaar verscheen hier aan de start.

Voor Anna Hofstede en Kobe Lok, beide 6 jaar, was dit hun eerste deelname aan een wedstrijd. Ze zwommen de 25m rugslag en 25m vrije slag. Ze hebben het beide super gedaan. Anna behaalde 2 keer een tweede plaats en Kobe behaalde op beide afstanden een eerste plaats.
Lotte Halbertsma, Rianne Halbertsma en Tiemen Meekhof kwamen uit in de rubriek JO8 (jeugd onder 8 jaar) en hebben hun tijden op de rugslag en vrije slag weten te verbeteren.

Laurentyn Kornas en Klaas Lok zijn gestart in de rubriek JO9. De jongens mochten starten op de 50m rugslag en 50m vrije slag. Ondanks de spanning hebben ze het allebei goed gedaan. Voor Klaas was dit zijn eerste keer dat hij uitkwam op een 50m.

Sofie Hofstede, Ryan Kruimer en Vayèn Meekhof zwommen voor het eerst de 100m rugslag. Wat een mooie scherpe tijden hebben ze alle drie neergezet. De 50m vrije slag stond ook op het programma en daar behaalde Vayèn een bronzen medaille en Ryan nam een zilveren medaille mee naar huis.

Marleen van den Berg, Rosalina Dolstra, Isis den Brok, Tess Postma, Ruben Buit, Charlotte Smelt, Lise Visscher kwamen uit in de rubriek JO 15 op de 100m rugslag en 100m vrije slag. Ze waren goed op dreef, mooie snelle tijden zijn er gezwommen. Marleen en Tess zwommen een fantastische PR van 8 seconden op de 100m rugslag, Isis zette hier ook een mooie PR neer van 4,5 seconden. Charlotte behaalde een 2e plaats op de rugslag en een 3e plaats op de vrije slag. Ruben werd 2e op de rugslag.

Rick Smelt, Cas Kleinpenning en Emmelien Smelt zwommen ook de 100m rugslag en 100m vrije slag. Ze hebben hun scherpe tijden weten te evenaren en soms nog verder weten aan te scherpen. Dit resulteerde voor Rick in twee keer een eerste plaats. Een eerste plaats voor Cas op de vrije slag en een tweede plaats op de rugslag. Emmelien behaalde een eerste plaats op de rugslag.

Natascha Halbertsma

Related Posts

Startdag ZVZ was gezellig en geslaagd!

Startdag ZVZ was gezellig en geslaagd!

Clubkampioenschappen ZVZ in beeld!

Clubkampioenschappen ZVZ in beeld!

ZvZ sluit seizoen af met clubkampioenschappen

ZvZ sluit seizoen af met clubkampioenschappen

Sam, Buit en Smelt presteren op NK’s!

Sam, Buit en Smelt presteren op NK’s!